Danmarks civile Hundeførerforening Kreds 4
Kontakt webmaster på:

Hundeadfærdskonsulenter

DcH har et net af ca. 80 frivillige, uddannede hundeadfærdskonsulenter.

Ved hundeadfærdskonsulenterne kan du få råd og vejledning om forskellige problemer, du kan have med din hund, om valg af hvalp m.m.

Det er gratis at henvende sig til en af DcH’s hundeadfærdskonsulenter. Hvis problemet ikke kan løses pr. telefon, så kan du også få besøg af en hundeadfærdskonsulent i hjemmet. Du skal da blot betale konsulentens kørselsudgifter.

Brian Klaris (Kredskonsulent) træffes på telefonnummer 2040 8196

Eller find den konsulent der er nærmest ved dig. Skulle du ikke komme igennem med det samme, prøv da igen lidt senere. Vores konsulenter har alle sammen arbejde ved siden af, og da dette er en frivillig ekstraindsats der ydes, håber vi på en forståelse.

Oversigt over alle konsulenter

Problemhunde eller hundeproblemer.

Langt de fleste hundeejere i Danmark ønsker at hunden skal være et velfungerende medlem af familien. I dette samliv opstår meget nemt problemer, når to så vidt forskellige arter – menneske og hund – skal fungere sammen. Rådgivningen ydes uanset om hundeejeren er medlem af DcH eller ikke.
Hos hundekonsulenten kan du få vejledning om mange forskellige problemer/spørgsmål, såsom:

Anskaffelse af hund: Hvilken hunderace passer til mig og min familie? Skal det være en han eller en tæve? Hvor meget tid og plads har jeg til hunden?

Alene hjemme problemer: Gør din hund, tuder den eller raserer og ødelægger den hjemmet. mens ejeren er på arbejde.

Aggressionsproblemer: Hvem er de rettet imod? Ejerens familie, fremmede mennesker eller fremmede hunde? Skyldes aggressionen dominans, angst eller sygdom?

Angst: Er hunden nervøs, angst eller lider den af en form for fobi.

Alt dette, foruden alle de mange spørgsmål, der kan være i forbindelse med at have hund, kan du få svar på ved at henvende dig til hundekonsulenten.